Videowalls zijn er in allerlei vormen en maten. Van verschillende inches, met een zeer kleine of wat grotere bezel, en van verschillende merken. Dat Videowalls populair zijn is begrijpelijk, ze zijn multi-inzetbaar en de gebruiksmogelijkheden zijn eindeloos. Met een Videowall kunt u de aandacht trekken door enorm hoge kwaliteitsafbeeldingen, animaties en films uit te zenden. Dankzij het platte beeldscherm en laag energieverbruik zijn Videowalls bij uitstek geschikt om te gebruiken voor dynamische presentaties waarmee u gegarandeerd de aandacht trekt.

Algemeen

Een videowall is met name geschikt voor indoor oplossingen. De videowall is toe te passen in vergaderruimte, boardroom, conferenceroom, auditorium, receptieruimte en retail omgeving voor signage projecten. Ook bij een controllroom worden videowalls toegepast.

Een videowall is echter een geheel ander product en oplossing, niet te vergelijken met de indoor ledwall. Een videowall wordt opgebouwd uit monitoren waarbij de bezel (dikte van de monitor rand) een aandachtspunt is en zichtbaar is.

Belevenis

Voor diverse toepassingen is een videowall nog steeds een prima oplossing en wordt dan ook veelvuldig toegepast. Het is echt een eyecatcher als een videowall van bijvoorbeeld 3 x 3 of 9 x 9 monitoren aan staat en  uw reclame of presentatie getoond wordt. Elke toeschouwer of toehoorder kijkt zijn ogen uit en is sprakeloos van de perfecte beeldkwaliteit, ook in ruimten waar veel lichtinval is.

Kwaliteit

De videowall kwaliteit wordt met name bepaald door de gebruikte monitoren. Deze zijn bij 2OrangeLED alleen van gerenommeerde merken, zoals Samsung, LG, Philips en NEC. Wij gebruiken de professionele videwall monitoren.  De tweede factor ten aanzien van de kwaliteit bij een videowall is de constructie. Op welke manier is de videowall gemonteerd aan de wand. Dit dient uiteraard naadloos plaats te vinden zodat er tussen de diverse monitoren geen rand te zien is. Daarnaast is het helemaal af indien de videowall verdiept in de wand is gemonteerd.

Onze specialisten zetten de puntjes op de i door de videowall te kalibreren waardoor elke monitor dezelfde kleurinstelling heeft en het totaal beeld fantastisch is.

Product

Een videowall bestaat uit monitoren. De lichtsterkte van de monitoren wordt bepaald aan de hand van de ruimte en het gebruik. Een hogere lichtopbrengst voor bijvoorbeeld een retail omgeving bij of in een etalage en een lagere lichtopbrengst bij een vergaderruimte voor presentaties.

Door gebruik te maken van monitoren met een dunne bezel kan het gehele beeld gezien worden als één geheel, maar budget technisch is een iets dikkere bezel wellicht een optie. Videowalls met een afmeting van 1,5 mm bezel to bezel worden al veel teogepast.

Het ophangsysteem kan een vast muurbevestiging zijn maar voor grotere videwalls worden zogenaamde pull-out systemen toegepast. Een videowall verdiept in de wand, gecombineerd met audio componenten is een veel toegepaste oplossing in vergader- en boardrooms.

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw boodschap